Data - NDC el & styrteknik

Go to content

Main menu:

Data

Tjänster
NDC hjälper till med att dra kablar, ominstallationer, felsökning, installera nya system med mera. Vi har mer än 35 års erfarenhet inom DATA branchen. 17år på Ericssons IT avdelning i Mölndal.   

Kuriosa:
Sedan 1980 har vi arbetat med datorer. Vi var med innan PC och nätverk kom ut på marknaden och vi har arbetat med nätvärk, servrar, IBM, ICL, VAX, Windows, Hedinväxlar, RS485, RS232, Ethernet, MDOS1-6, Basic,
med mera. DATA kan betyda olika i olika sammanhang. För elföretag handlar det om kablar och fiber. I tekniska termer är DATA en samling av bokstäver, ord, meningar utan större betydelse tills man sätter samman det till INFORMATION.
DATA är oftas 1 BYTE. 1 Byte är 8 bitar. 1 Byte räcker för att ange en bokstav. Vanligtvis idag är DATA ett samlingsnamn för för både det fysiska och de mjuka delarna inom data området.  
NDC kan allt om "DATA" från den elektroniska funktionerna (mikroprocessorer, digitala kretsar, logiska kretsar etc.) till de mjuka delarna. Men även de logiska delarna som oftast utgör en större del i datorn. De logiska funktionerna är
ex. AND, NAND, OR, XOR etc. Dessa logiska funktioner används i vårt dagliga liv många gånger utan att vi tänker på det.
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu